La cuina de Toshie Nagashima

La Yoko amb la Toshie (dreta) i un parell de peces del seu hort, al Mas Cal Guarda

Description

Toshie Nagashima
És cuinera de macrobiòtica(食養 syoku-yo) d’origen japonès, de cuina budista(精進 syo-jin) i agricultora ecològica.
Viu a la muntanya, en plena natura, amb energia del sol i del vent, cuina amb llenya i aigua de la font. Cultiva plantes i verdures japoneses per a remeis casolans. Prepara el miso, l’umeboshi i el tsukemono a casa, tal com es feia antigament i ara només fan les àvies.
La seva cuina és senzilla i utilitza els sabors naturals. Amb el menú especial que ha preparat ens translladarem en un ambient molt tranquil, com al mig del bosc.


Es cocinera de macrobiótica(食養 syoku-yo) de origen japonés, de cocina budista(精進 syo-jin) y agricultora ecológica. Vive en la montaña, en plena naturaleza, con energía del sol y del viento, cocina con leña y agua de la fuente. Cultiva plantas y verduras japonesas para hacer los remedios caseros. Prepara el miso, l’umeboshi, y el tsukemono en casa, como se hacía antiguamente i ahora sólo lo hacen las abuelas. Su cocina es sencilla y utiliza los sabores naturales. Con el menú especial que ha preparado nos trasladaremos en un ambiente muy tranquilo, como en medio del bosque.
ナガシマ トシエ 食養・精進料理家、農業家 太陽と風力発電で山中に暮らす。料理は薪と泉の水で作り、病人の手当てをするため、日本の香草や野菜も栽培し、昔のお婆さんのように味噌、梅干、漬物も仕込む。 彼女の料理は、自然の味を活かした素朴な料理で、森の静寂の中にいるような感覚を受けるであろう。